Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Buy OSRS Gold

Sell OSRS Gold
Worthy

Universal Troubleshooting & Bug Report Guide

Recommended Posts

Something not working?
If you are experiencing a problem, there is a high chance it is a TRiBot or Looking Glass issue.

Take a look around the recent posts of the main script thread. Are other people experiencing the same issue as you? If you are the only one, theses steps below will default all of your settings, to rule out almost all TRiBot and Looking Glass issues.


Troubleshooting

Follow these steps before filling out a bug report form:

  1. Close all TRiBot clients
  2. Delete hooks files: WINDOWS VERSIONMAC VERSION (click for tutorial)
    1. ADDITIONALLY delete the 'dependencies' folder in the .tribot folder
  3. IF using Looking Glassdefault OSBuddy settings (click for tutorial)
  4. IF Runescape has updated (usually on Thursdays), restart your client twice.
    1. You may need to reset your Jagex cache if item names / information updated. To do this, delete all folders starting with 'jagexcache' in your user directory. On Windows this could be: 'C:\Users\worthy\jagexcache' or 'C:\Users\worthy\jagexcache1' etc. Delete all folders.
    2. Launch the original Runescape Oldschool downloadable client to redownload a good game cache and then try using TRiBot / OSBuddy again.

 

Bug Report

If the issue still persists, then the proper bug report form will provide all information required to fix the issue. 

  1. GIF: Record a few second animated gif of the screen. Capture the entire TRiBot client, including RS screen. (show the Inventory), and Bot Debug. If you do not know how to record or create an animated gif, I recommend using the tools ShareX or Gyazo.
  2. If the bot is idling or doing something it shouldn't be, STACK TRACE: On the top of the TRiBot client menu, press Script > print Script Stack Trace. Do this 2-3 times. Towards the bottom of the client, right click on the Client Debug tab > Copy to clipboard. Send this to me by pasting (ctrl+v) your clipboard (or upload it online to a site such as http://pastebin.com).
  3. GUI SETTINGS: Using ShareX or Gyazo take screenshots of all inputted settings used for the bot.

 

 

Happy Botting!

Worthy :)

Edited by Worthy
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Hi everyone,

      I'd like to thank everyone for their patience in this transition period. Since last week, we've worked out the remaining bugs with this integration.

      Some users have still been having issues with connecting their forums account to their Auth0 account. To resolve this, we've imported all forums accounts into Auth0.

      Unfortunately, the accounts which were imported today were using an unsupported password hashing algorithm. Hence, random passwords were set during the import.

      What does this mean for me?

      If you've previously linked your forums account to your Auth0 account, you don't have to do anything. Nothing changes for you.


      If you haven't logged in via our new login yet,

      Try logging in with your forums email address and the last password you used


      If you are unable to login, please use the "Forgot password" tool on the login page:
      Follow the instructions to reset your password
       
        • Like
      • 1 reply
    • Hello everyone,

      Last week we tried to roll out Auth0 Login, but we lost that battle. Now it's time to win the war!

      Important changes

      When logging into the client, you'll now have to enter your Auth0 account credentials instead of your forums credentials

      Note: 2FA is still handled through your forums account (for the time being)



      Changes for existing users

      You'll have to link your Auth0 account to your forums account here: https://tribot.org/forums/settings/login/?service=11


      Auth0 accounts have been created for most existing users. Please use your forums email address and password to login.



      Important notes

      Make sure to verify your email address upon creating a new Auth0 account


      When we mention your Auth0 account, we mean your account used for auth.tribot.org as displayed below
      • 71 replies
    • To better support the upcoming changes (TRiBot X, new repository), we're switching our login handler to Auth0. Instead of logging in with the standard form, you'll now be required to login through our Auth0 application.

      All existing accounts which have been used within approximately the past year have been imported into Auth0 using the same email and password combination which has been stored on the forums.

      What does this mean for users?

      Your account credentials are now even more securely stored


      You'll be able to login via Facebook, Google, and others in the future


      Is there anything users have to do differently now?

      Existing users: You'll have to login with the standard login, open your Account Settings, then link your Auth0 account


      New users: You'll be redirected to our Auth0 app (auth.tribot.org) where you'll be able to create an account


      Why was this change made?

      The new apps we are creating (such as the new repository) aren't able to use the forums to handle user logins


      To centralize all user accounts in one area


      To ensure that the client login doesn't go down when the forums are having problems


      To speed up our development


      Other considerations

      There's no documentation or official support for using Invision Community combined with Auth0, so there are still a few kinks we're working out


      We're in the works of creating an account management panel specifically for Auth0 accounts (ETA August)


      It's not possible to change email addresses for the time being (this will be resolved this August)


      Changing passwords is a weird process for the time being. To change your password, you'll have to use the "Don't remember your password" tool on the Auth0 login page
        • Like
      • 11 replies
    • Over the past month, we've been working hard on TRiBot's new repository - a much needed update. This change has been deemed necessary for TRiBot X, and will allow us to really speed up development of all aspects of TRiBot.

      Today we are going to share what we've been working on!


      Now you must be wondering what kind of features the new repository will have.... well, you'll have to be patient for a little while longer. We're still figuring out various technical aspects so we can't provide answers to all possible questions. We're also focusing on development rather than writing about it so that everyone can get access to our latest developments at lightning speed. I will however answer a few users' questions.

      We're planning on a release of this early to mid August, giving users some goodies before TRiBot X's release.

      Thank you all for being patient. I hope everyone is excited as much as I am!
        • Like
      • 17 replies
    • Over the past few months, I’ve been working diligently on a new project - TRiBot X. Everything has been written from the ground up, with all of the best practices of software engineering. Every aspect of TRiBot has been re-imagined to support three main goals: flexibility, useability, and reliability.
        • Like
      • 50 replies
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...