Jump to content
TRiLeZ

High CPU Usage Thread

Recommended Posts

Did you follow the guide linked above? Yes.

What is the CPU usage before you start a script? 3-6%

What is the CPU usage after you start a script? 50-80%

What script are you using? Relekka rock crabs PRO & Master AIO thiever.

What version of TRiBot are you using? TRiBot 3.008

What version of Java is TRiBot using? jdk 1.8.0_25

What operating system are you using? Windows 8

Do you experience high CPU usage with other scripts? Relekka rock crabs PRO and Master AIO thiever. 

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256MB

What is your Client Paint Delay? 75

Are you running lite mode? Yes

Do you minimize TRiBot while botting? Yes

 

Additional information; I did not have this problem yesterday. I could run at least 5 accounts flawless. But then I logged in today and it started screwing me over. Scanned my PC, few 'possible threats' removed, did some tune-up stuff and everything, but nothing worked. Therefore, my only explanation is the problem is on TRiBot's side, or I just blew my CPU up. 

 

I'd love anyone that could help me, forever.

 

Edit; Nevermind this. I'm not lagging with wQuester nor Master Thiever AIO. It's just Relekka rock crabs. Still trying to find a fix for this, so if anyone could help me with that, I'll still love you forever.

It's probably a script issue, a month late but if you ever come back or if someone else is viewing this thread regarding the same script.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above?YES
What is the CPU usage before you start a script? Jumping between 3-9
What is the CPU usage after you start a script?jumping between 15-24
What script are you using?ExRunecrafter
What version of TRiBot are you using?9.217._1
What version of Java is TRiBot using?8.0_25
What operating system are you using?Win7
Do you experience high CPU usage with other scripts?aAgility is jumping between 4-15.relleka crabs pro always ~25
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login?256
What is your Client Paint Delay? tried 30/60 did not change anything
Are you running lite mode? YES
Do you minimize TRiBot while botting? YES

 

I used to run 8 accounts flawlessly, but after the latest update i can barely run 3 accounts.Efficiency has dropped significantly too. from 1.6k runes per hour to 1.2, running 4 accounts.Also i have noticed that the client using proxy using ~5% more cpu than the client without proxys.

 

PLESE note that i all this started to happen after the client update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Note the following stats are just from running the client with the old school client running WITHOUT playing the game. How the heck do I decrease the usage?! It's ridiculous.

 

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 100%+
What is the CPU usage after you start a script? Can't run a script at the moment
What script are you using? None
What version of TRiBot are you using? 9.220_8
What version of Java is TRiBot using? 1.8.0_25
What operating system are you using? OS X 10.10
Do you experience high CPU usage with other scripts? I don't know, I'm a new user
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 386
What is your Client Paint Delay? 100
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? If I minimize to system tray the CPU percentage changes by about 5%.

 

When there is no oldschool client open the cpu usage is at about 3%. This also occurs on my VNS with CentOS 6.5, 64 bit. 

 

 

EDIT:

 

for some reason now the client doesn't use 100% of my CPU. So I guess that solves that issue. I'm not really sure why.

Edited by this_is_my_username

Share this post


Link to post
Share on other sites
Did you follow the guide linked above? YES
What is the CPU usage before you start a script? 0.1 (when tribot open blank) 18.3% - 20.7% (With a new client window)
What is the CPU usage after you start a script? 90-95% (when running all scripts)
What script are you using? tau motherlode miner
What version of TRiBot are you using? TRiBot Release 9.223_3 
What version of Java is TRiBot using? jre1.8.0_51
What operating system are you using? Windows 8.1
Do you experience high CPU usage with other scripts? YES
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256 with 1 client 
What is your Client Paint Delay? 100
Are you running lite mode? YES
Do you minimize TRiBot while botting? YES... a tiny difference.
 
#A few notes
When i 'start' script the 'Client debug' starts bugging up. Looks liek it's compiling tasks is being overwhelmed. And CPU shoots up. The script is non-responsive. It will just stay in an idle state. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Sorry to bump up an old thread but did not find better thread for this.

 

I see 90%+ CPU usage with only the client open and standing on the login page. I have this issue on all of my VPS's. I try to run only 1 oldschool client, the VPS is 3Ghz xeon with 1 Gb RAM and Ubuntu 14.04 64bit LTS OS.

 

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 90%+
What is the CPU usage after you start a script? 99-100%
What script are you using? None, it is already 90%+ with just the client opened
What version of TRiBot are you using? 9.230_0
What version of Java is TRiBot using? 1.8.0_51:/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre
What operating system are you using? Ubuntu 14.04 LTS 64bit
Do you experience high CPU usage with other scripts? Non applicable
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 384
What is your Client Paint Delay? 65, but tried multiple values between 0-100
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? Yes, but non applicable

 

I tried so far without luck:

   - delete hooks.dat multiple times

   - delete .tribot folder

   - Lite mode

   - paint delay

 

EDIT: also tried to full reinstall to 32bit system, did not solve the problem either

Edited by xfish

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • This release will:

      Fix key event handling issue


      Fix other event handling issue


      Fix RSServer hook


      Update world hopper to have it use OCR, thanks to Todd


      Use proper disposal of old Graphics objects


      Reformat code


      Rearrange code


      Organize code imports


      Apply around 8000 automated code refactorings


      Make preparations for Java 9


      Fix 11 various bugs


      Add more reliable debugging support


      Fix mouseEntered/Exited event dispatching bug


      Fix minimap walking bug where it opens the map


      Fix broken hooks for today's game update
        • Thanks
        • Like
      • 86 replies
    • This update will:

      Fix GE inventory item positioning bug


      Fix broken object hooks
        • Like
      • 27 replies
    • This release will:

      Fix some ClosedChannelException bug


      Fix bug in RSObject#getAllTiles


      Add game tab support for "Kourend Favour"
        • Like
      • 15 replies
    • This release will:

      Fix Settings UI placement bug


      Fix game object location bug


      Fix small layout bug making the client shift up and down


      Fix client crashing bug where loading the client with a small display area will cause the client to crash


      Fix annoying Linux bug relating to painting events and peers


      Fix settings saving bug where settings are saved to disk more often than they should


      Fix RSInterface#isBeingDrawn bug affecting a limited amount of people


      Drop Java 1.7 bytecode version for 1.8


      Important: Since the downloadable RS client uses Java 7, it will no longer be compatible with Looking Glass. To make up for this, we will add support for using other clients such as RuneLite (at a later date).


      This change was necessary to allow us to use Java 8 syntax. It also paves the way for Java 9/10/11 support.
        • Like
      • 40 replies
    • This update will:

      Fix the RSMenuNode bug which also fixes the bug with bank opening


      Fix the incorrect object positions bug


      Fix and re-enable the LG Objects API Accelerator


      Fix the RSObject#getAllTiles bug
        • Like
      • 22 replies
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×