Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
TRiLeZ

High CPU Usage Thread

Recommended Posts

If you are experiencing "high CPU usage," please use this thread.

 

First, read this thread: https://tribot.org/forums/index.php?/topic/23795-reducing-cpu-and-memory-usage/ and follow the guide. If the guide fixes the problem for you, then post (copy and paste please):

 

Thanks, the guide solved the problem for me.

 

 

If the guide does not solve the problem, then please post with this template:

 

Did you follow the guide linked above?

What is the CPU usage before you start a script?

What is the CPU usage after you start a script?

What script are you using?

What version of TRiBot are you using?

What version of Java is TRiBot using?

What operating system are you using?

Do you experience high CPU usage with other scripts?

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login?

What is your Client Paint Delay?

Are you running lite mode?

Do you minimize TRiBot while botting?

 

 

The version of TRiBot is in the first displayed message when you start TRiBot. Ex: "[19:53:01] TRiBot Release (8.09_1) loaded. (1.7.0_40:C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_40\jre)"

The version of Java that TRiBot uses is in the first displayed message when you start TRiBot. Ex: "Ex: "[19:53:01] TRiBot Release (8.09_1) loaded. (1.7.0_40:C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_40\jre)"

 

This applies to users making initial posts regarding high CPU usage which aren't answers to questions:

  • If you answer no to the question "Did you follow the guide linked above?", you will be infracted on the spot and your post will be hidden and ignored.
  • If you post without using the above format, you will be infracted on the spot and your post will be hidden and ignored.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 5-10%
What is the CPU usage after you start a script? 35-70%
What script are you using? wHunter AIO
What version of TRiBot are you using? Latest
What version of Java is TRiBot using? Where i see it?
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes 1 is aHunter
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? yes

 

 

EDIT:

I do not know is it because of excessive CPU usage. But the problem was that the FPS drops down slowly so that the bot does not work.

 

EDIT2:

TRiBot use 1.7.0_45 java

Edited by Miksutin
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 5-10%
What is the CPU usage after you start a script? 35-70%
What script are you using? wHunter AIO
What version of TRiBot are you using? Latest
What version of Java is TRiBot using? Where i see it?
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes 1 is aHunter
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 512
What is your Client Paint Delay? 20
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? yes

 

Lagging bad...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above?yes
What is the CPU usage before you start a script? low 10 to 20 percent
What is the CPU usage after you start a script? 95 to 100 percent
What script are you using?whunter
What version of TRiBot are you using? 1.79
What version of Java is TRiBot using? the most updated version of java
What operating system are you using? windows 7 and 8
Do you experience high CPU usage with other scripts? yes
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256
What is your Client Paint Delay?40
Are you running lite mode? yes
Do you minimize TRiBot while botting? yes

 

I'm getting 100 percent cpu usage when only running like 8 bots . I have tried everything. I used to only get 30 percent to 40 percent cpu usage when running 8 bots. I have tried windows 8 windows 7 and have talked to my friends and they all have this exact same problem so its not just me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? yes
What is the CPU usage before you start a script? 2
What is the CPU usage after you start a script? 44
What script are you using? qqqchins plus happens on other hunter bots ahunter
What version of TRiBot are you using? latest
What version of Java is TRiBot using? latest
What operating system are you using? windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? some yes some no
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256 mb
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode? yes
Do you minimize TRiBot while botting?

Share this post


Link to post
Share on other sites

how do i add free ascripts

You need to buy VIP subscription first in order to use TriBot (even the free scripts).

You can buy VIP via credit card or google wallet balance here: https://tribot.org/purchase-vip/

If you wish to buy via RSGP or PayPal add my Skype (see sig)

 

Please stay on topic!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 5 - 20%
What is the CPU usage after you start a script? 95 - 100%
What script are you using? RellekaCrabs by Runeiterocks
What version of TRiBot are you using? Latest
What version of Java is TRiBot using? Latest
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? Yes

 

This is outrageous, im running only 1 bot yet it goes up to 100% cpu! I just bought a premium script thinking it would run well but it does not! The script freezes and runs at like 1fps wtf is this shit. This is my first time using Tribot btw and its really just a bummer..

Edited by kingpuxh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes

What is the CPU usage before you start a script? 5 - 20%

What is the CPU usage after you start a script? 95 - 100%

What script are you using? RellekaCrabs by Runeiterocks

What version of TRiBot are you using? Latest

What version of Java is TRiBot using? Latest

What operating system are you using? Windows 7

Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256

What is your Client Paint Delay? 40

Are you running lite mode? Yes

Do you minimize TRiBot while botting? Yes

 

This is outrageous, im running only 1 bot yet it goes up to 100% cpu! I just bought a premium script thinking it would run well but it does not! The script freezes and runs at like 1fps wtf is this shit. This is my first time using Tribot btw and its really just a bummer..

That is a script issue, not a client issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? yes
What is the CPU usage before you start a script? like 20-30 until I start the client then its sky rockets and the scripts even worse
What is the CPU usage after you start a script? 90-100 (before it attacks a crab it literally freezes up for 10-15 seconds EVERYTIME) 

What script are you using? RuniteRocks RellekkaCrabsPro
What version of TRiBot are you using? 9.107_1
What version of Java is TRiBot using? (x86)\Java\jre7
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? not really
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode? yes
Do you minimize TRiBot while botting? no

 

btw i've only ever ran 1 bot aswell

Edited by El Enforcer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 20%
What is the CPU usage after you start a script? Initially, 50%, but after 40 minutes this rises to 80%, an hour and 100%
What script are you using? Various
What version of TRiBot are you using? Release 9.134_3
What version of Java is TRiBot using? 1.7.0_60 32-Bit
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 1024 (4 running per client)
What is your Client Paint Delay? 25
Are you running lite mode? No, Have tried with lite mode on, no difference
Do you minimize TRiBot while botting? Yes, have tried this ,again the same result

 

TriBot had none of these CPU/Freezing/Slowing issues before the most recent update 5/07/14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes

What is the CPU usage before you start a script? 20%

What is the CPU usage after you start a script? Initially, 50%, but after 40 minutes this rises to 80%, an hour and 100%

What script are you using? Various

What version of TRiBot are you using? Release 9.134_3

What version of Java is TRiBot using? 1.7.0_60 32-Bit

What operating system are you using? Windows 7

Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 1024 (4 running per client)

What is your Client Paint Delay? 25

Are you running lite mode? No, Have tried with lite mode on, no difference

Do you minimize TRiBot while botting? Yes, have tried this ,again the same result

 

TriBot had none of these CPU/Freezing/Slowing issues before the most recent update 5/07/14

this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes

What is the CPU usage before you start a script? 5%

What is the CPU usage after you start a script? 14%

What script are you using? Fletching

What version of TRiBot are you using? Latest

What version of Java is TRiBot using? 18.0.0_5

What operating system are you using? Windows 2012 server

Do you experience high CPU usage with other scripts? Testing tonight

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 512

What is your Client Paint Delay? 100

Are you running lite mode? Yes

Do you minimize TRiBot while botting? Yes

@TRiLeZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fix it

 

 

Nothing has been fixed @TRiLeZ

 

Spamming 'Fix it' doesn't help anyone fix anything.

 

Check out this sticky here:

https://tribot.org/forums/topic/21703-read-before-posting-be-specific/

 

And make a thread in this section about the issues you're experiencing:

https://tribot.org/forums/forum/126-bot-help/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? yes
What is the CPU usage before you start a script? like 15-18%
What is the CPU usage after you start a script? 28+%, goes up to 90+ in like 2 hrs on 1GB..
What script are you using? Encoded fisher
What version of TRiBot are you using? Latest one
What version of Java is TRiBot using? dd4c8755b40d96394acb77e3446ed974.png (i got told to use that one by Encoded
What operating system are you using? Linux
Do you experience high CPU usage with other scripts? Not really, just Encoded's fisher script idk why
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256 like reccomended, client crashes really quickly
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode?yes
Do you minimize TRiBot while botting?yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes.
What is the CPU usage before you start a script? 3-6%
What is the CPU usage after you start a script? 50-80%
What script are you using? Relekka rock crabs PRO & Master AIO thiever.
What version of TRiBot are you using? TRiBot 3.008
What version of Java is TRiBot using? jdk 1.8.0_25
What operating system are you using? Windows 8
Do you experience high CPU usage with other scripts? Relekka rock crabs PRO and Master AIO thiever. 
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256MB
What is your Client Paint Delay? 75
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? Yes

 

Additional information; I did not have this problem yesterday. I could run at least 5 accounts flawless. But then I logged in today and it started screwing me over. Scanned my PC, few 'possible threats' removed, did some tune-up stuff and everything, but nothing worked. Therefore, my only explanation is the problem is on TRiBot's side, or I just blew my CPU up. 

 

I'd love anyone that could help me, forever.

 

Edit; Nevermind this. I'm not lagging with wQuester nor Master Thiever AIO. It's just Relekka rock crabs. Still trying to find a fix for this, so if anyone could help me with that, I'll still love you forever.

Edited by iEatApplez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • This release will:

      Fix LG for both OSBuddy and RuneLite


      Fix issue where the resizable client isn't able to be made smaller (Thanks @JoeDezzy1)


      Fix detection of the logout game tab when resizable mode and side panels are enabled (Thanks @JoeDezzy1)


      Add initial support for Sentry to allow us to identify and easily debug exceptions happening with all TRiBot users


      Add methods to determine if the bank is actually loaded, and not just the overarching interface (Thanks @wastedbro)



      Upcoming updates:

      Improved CLI support


      Full Sentry support


      Much more
        • Like
      • 50 replies
    • This release will:

      Fix NPE in Camera API (Thanks @wastedbro)


      Update deposit box interface ids (Thanks @Encoded)


      Add various bank methods (Thanks @wastedbro)


      Banking#getWithdrawXQuantity


      Banking#getDefaultWithdrawQuantity


      Banking#arePlaceholdersOn




      Fix resizeable minimap bug (Thanks @wastedbro)


      Remove Java 8 requirement


      Please note: TRiBot is not yet fully compatible with Java 10+




      Fix the break handler issues by ensuring the break handler thread never gets paused


      Fix broken settings hooks



      Upcoming updates:

      Improved CLI support


      Much more



      Note: If you are using LG, please restart both the RS client and TRiBot
        • Like
      • 68 replies
    • This release will:

      Add support for using custom F key bindings to switch between game tabs (Thanks @erickho123)


      Fix tab opening for "Skills" and "Kourend Tasks" (Thanks @erickho123)



      Note: If you are using LG, please restart both the RS client and TRiBot
        • Like
      • 34 replies
    • This release will:

      Fix an issue where breaks would stop firing


      Fix Combat#getWildernessLevel, use dynamic search for text and cache ID for later calls


      Fix an NPE in the Combat API


      Fix Mouse#leaveGame bug where the mouse wouldn't actually leave the game screen
        • Like
      • 21 replies
    • This release will:

      Add LG support for Runelite


      Fix NPCChat issues


      Fix a bug where the camera angle setter would just hold down a key for 5 seconds (the timeout)


      Slightly adjust the rotation via keys to be more accurate


      Add the ability for asynchronous camera movement via keys


      Make Camera rotation via mouse more fluid, with more antiban, and work much better in resizable mode


      Add a "Camera#setCamera" method, allowing the rotation and angle to be set in parallel


      Increase the likelihood of using the mouse for camera movements


      Add support for adjusting the camera to positionable entities (Positionable#adjustCameraTo)



      Upcoming updates:

      Improved CLI support


      Much more



      Note: If you are using LG, please restart both the RS client and TRiBot
        • Thanks
        • Like
      • 59 replies
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×